Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nemocnica vo Veľkom Krtíši má 17 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Štyria pacienti sú pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu a v karanténe je päť zdravotníckych pracovníkov.

Veľký Krtíš 2. decembra (TASR) – Nemocnica vo Veľkom Krtíši má v súčasnosti hospitalizovaných 17 pacientov s ochorením COVID-19. Pre TASR to vo štvrtok uviedla riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová.

Ako dodala, z tohto počtu sú štyria pacienti pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu. V karanténe je päť zdravotníckych pracovníkov a návštevy pacientov sú aj naďalej zakázané. „Máme dostatočný počet neobsadených lôžok pre pacientov s novým koronavírusom,“ spomenula riaditeľka.

Lucia Zvarová z kancelárie primátora mesta Veľký Krtíš pripomenula, že v súčasnosti má samospráva dostatok testov na testovanie svojich zamestnancov na ochorenie COVID-19. Podľa novej verzie COVID automatu má totiž na vstup do zamestnania v červených, bordových a čiernych okresoch platiť režim OTP. V novembri to schválila vláda.

„Mesto Veľký Krtíš začalo testovať zamestnancov v pondelok (29. 11.). Testovanie bolo bez problémov, s negatívnym výsledkom u všetkých testovaných. Povinné testovanie sa týka 28-percenta zamestnancov,“ ukončila.