Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Nemocnice na Zemplíne evidujú mierny pokles pacientov s covidom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z 39 na 37 poklesol aj počet pacientov na covidových lôžkach v nemocnici v Humennom. Obsadené sú naďalej všetky tri UPV.

Humenné 16. novembra (TASR) – Obsadenosť covidových lôžok v štyroch nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne oproti piatku (12. 11.) mierne poklesla. Spomedzi všetkých 256 reprofilizovaných ich je v utorok popoludní obsadených 221. Z 19 lôžok s prístupom k umelej pľúcnej ventilácii (UPV) ich je k dispozícii päť. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová.

Najviac (81) obsadených covidových lôžok naďalej eviduje nemocnica v Trebišove. Podporu UPV potrebujú traja pacienti. Oproti piatku poklesol počet hospitalizovaných o dvoch, v utorok tu je k dispozícii aj jedno lôžko s prístupom k UPV.

Počet pacientov hospitalizovaných s ochorením spôsobeným novým koronavírusom v nemocnici vo Vranove nad Topľou poklesol o piatich. Spomedzi 33 hospitalizovaných si zdravotný stav troch z nich vyžaduje napojenie na UPV. Aj v tomto zariadení je aktuálne dostupné jedno lôžko s prístupom k UPV.

Z 39 na 37 poklesol aj počet pacientov na covidových lôžkach v nemocnici v Humennom. Obsadené sú naďalej všetky tri UPV.

Nárast pacientov s ochorením COVID-19 zaznamenala len nemocnica v Michalovciach, kde ich je v utorok hospitalizovaných 70. Podporu UPV potrebujú piati z nich. V piatok ich nemocnica evidovala 66, obsadené boli tri lôžka s UPV.