Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Pandemická situácia v levickej nemocnici sa stabilizovala

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach 19. februára 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa Dudášovej sa zdravotníkom podarilo zvládnuť aj silvestrovskú noc, počas ktorej mali veľa práce s rôznymi akútnymi prípadmi.

Levice 4. januára (TASR) – Počet pacientov s ochorením COVID-19 v levickej nemocnici postupne klesá. Na štandardnom kyslíkovom lôžku je ich momentálne hospitalizovaných sedem. „Stav ďalších troch si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Všetci pacienti si vyžadujú 24-hodinovú starostlivosť,“ uviedla námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť nemocnice Helena Dudášová.

Ako pripomenula, Nemocnica Agel Levice stále pokračuje v testovaní aj v očkovaní proti ochoreniu COVID-19. „Očkovacie centrum sa nachádza na prvom poschodí v priestoroch bývalej rádiológie. Okrem podávania tretej dávky vakcíny nemocnica stále poskytuje možnosť dať sa očkovať aj prvou a druhou dávkou, nastala však zmena organizácie hodín. Očkuje sa iba v pracovných dňoch,“ informovala nemocnica.

Podľa Dudášovej sa zdravotníkom podarilo zvládnuť aj silvestrovskú noc, počas ktorej mali veľa práce s rôznymi akútnymi prípadmi. Rok 2022 sa v nemocnici začal množstvom prijatých prípadov na urgentnom príjme. Na chirurgii bolo ošetrených 15 pacientov. Najčastejšie šlo o úrazy či otvorené rany pod vplyvom alkoholu. Tento rok však zdravotníci nemuseli poskytovať prvú pomoc žiadnemu pacientovi v súvislosti s pyrotechnikou. „Na neurológii bolo riešených 32 pacientov, išlo najmä o prípady, ktoré priviezli záchranky s vysokým tlakom, intoxikáciou, infarktom myokardu, tachykardiou, ale zaznamenaný bol aj samovražedný pokus či kolapsy,“ dodala Dudášová.