Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trenčín má plne zaočkovanú takmer polovicu obyvateľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Vakcinačné centrum sídli vedľa neurologického a psychiatrického pavilónu, na začiatku hlavného parkoviska. Očkujú vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech.

Trenčín 24. septembra (TASR) - K 24. septembru bolo prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 v Trenčíne zaočkovaných 29.235 ľudí, teda 52,12 %. Plne zaočkovaných bolo k rovnakému dátumu 27.837 Trenčanov, čo je 49,62 % z celkového počtu obyvateľov.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, k rovnakému dátumu sa učili žiaci dvoch tried základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín dištančne, boli v karanténe. Trenčín zostáva aj na budúci týždeň podľa COVID automatu v prvom stupni ohrozenia, teda v červenej farbe.

Po tom, ako ukončilo svoju činnosť veľkokapacitné očkovacie centrum na výstavisku Expo Center, stále platí možnosť zaočkovať sa vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne. Vakcinačné centrum sídli vedľa neurologického a psychiatrického pavilónu, na začiatku hlavného parkoviska. Očkujú vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech.

Na očkovanie je možné prihlásiť sa prostredníctvom registračného formulára. Fakultná nemocnica Trenčín ponúka aj možnosť zaočkovania sa bez registrácie. Termíny a časy pravidelne aktualizujú na stránke Ministerstva zdravotníctva SR.