Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Počet covidových pacientov v nemocniciach na Zemplíne rastie pomaly

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Počet obsadených covidových lôžok stúpol oproti minulému týždňu o sedem, najviac ich je v mestskej Nemocnici Snina.

Humenné 8. októbra (TASR) – Pomalý nárast pacientov s ochorením COVID-19, ktorých zdravotný stav si vyžaduje hospitalizáciu, evidujú zatiaľ v nemocniciach na Zemplíne. Počet obsadených covidových lôžok stúpol oproti minulému týždňu o sedem, najviac ich je v mestskej Nemocnici Snina.

„K dnešnému dňu evidujeme na covidovom oddelení 20 pacientov, na umelej pľúcnej ventilácii (ÚPV) nemáme žiadneho pacienta," uviedol pre TASR riaditeľ sninského lôžkového zdravotníckeho zariadenia Andrej Kulan s tým, že ide prevažne o ľudí vo veku 60 až 70 rokov. Osem z nich bolo očkovaných.

Spomedzi štyroch nemocníc siete Svet zdravia na Zemplíne je najviac pacientov s COVID-19 hospitalizovaných aj naďalej v Michalovciach (19), najvyšší nárast, z dvoch na šiestich covidových pacientov, evidujú vo Vranove nad Topľou. V humenskej i trebišovskej nemocnici sa zdravotníci starajú zhodne o 13 takýchto pacientov. Ako tiež vyplýva z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová, podporu ÚPV si vyžaduje zdravotný stav spolu piatich pacientov. Dvaja z nich sú hospitalizovaní v Michalovciach, dvaja v Trebišove a jeden vo Vranove nad Topľou.