Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V nemocnici v Humennom je dvojnásobne viac pacientov s covidom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nemocnici v Michalovciach sa zdravotníci starajú o 23 covidových pacientov, pričom na umelej pľúcnej ventilácii sú napojení traja.

Humenné 16. októbra (TASR) – V štyroch nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne stúpol počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 oproti uplynulému týždňu o 23. Najviac ich bolo k piatku (15. 10.) v Humennom, kde sa počet obsadených covidových lôžok za sedem dní zdvojnásobil. Žiaden nárast neevidujú len v nemocnici v Trebišove. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová.

"V humenskej nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 27 pacientov s ochorením COVID-19, podporu umelej pľúcnej ventilácie (ÚPV) potrebujú dvaja pacienti," uviedla. Pred týždňom (k 8. 10.) evidovali humenskí zdravotníci 13 hospitalizovaných covidových pacientov, podporu ÚPV nepotreboval žiaden z nich.

O piatich pacientov s COVID-19 vzrástol počet hospitalizovaných v nemocnici vo Vranove nad Topľou, kde ich bolo k piatku 11, pričom podporu ÚPV si vyžaduje zdravotný stav jedného z nich.

V nemocnici v Michalovciach sa zdravotníci starajú o 23 covidových pacientov, pričom na ÚPV sú napojení traja.

V trebišovskej nemocnici, kde k piatku evidovali 13 pacientov s ochorením COVID-19, vzrástla potreba použitia ÚPV. Kým pred týždňom ju potreboval dvaja pacienti, aktuálne sú to štyria.