Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Žiaci v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica sa od pondelka učia z domu

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Hlavný hygienik SR Ján Mikas v uplynulých dňoch vyzval všetkých 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva, aby v prípade alarmujúcej situácie v regióne uzatvárali školy.

Spišská Nová Ves/Gelnica 2. decembra (TASR) - V okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica hygienici zatvárajú z dôvodu zlej pandemickej situácie viaceré školy. Od pondelka (6. 12.) do piatka 17. decembra sa nebude prezenčne vyučovať na druhom stupni základných škôl, ako ani na stredných školách. Vyplýva to z vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Spišská Nová Ves.

Zákaz prezenčného vzdelávania platí pre druhý stupeň základných škôl (ZŠ), druhý stupeň ZŠ pre deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, gymnáziá, stredné odborné školy, stredné školy, praktické školy a odborné učilištia pre deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas v uplynulých dňoch vyzval všetkých 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva, aby v prípade alarmujúcej situácie v regióne uzatvárali školy. Napriek aktuálnemu tzv. lockdownu zostali totiž školy otvorené. Od konca novembra sa zatvorili základné umelecké školy, centrá voľného času, jazykové školy i krúžky a mimoškolské aktivity.