Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Nemocnica v Skalici upozorňuje na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jediný zmysel boja s pandémiou vidím v intenzívnom očkovaní, uviedol námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť FN Daniel Vidovič

Skalica 6. decembra (TASR) – Počas uplynulého víkendu prijala Fakultná nemocnica (FN) Agel Skalica 12 nových pacientov s ochorením COVID-19. Spolu ich je 36 a šiesti z nich sú umiestnení na lôžkach s pripojením na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková. Medzi zamestnancami je 18 chorých, dvaja ďalší sú v karanténe.

Nemocnica v minulom týždni otestovala PCR testami viac ako tisícku osôb a PCR pozitivita sa vyšplhala na 40 percent. Antigénovými testami bolo otestovaných viac ako 500 osôb. Dopoludňajšie antigénové testovanie sa realizuje od minulého týždňa v budove hniezda záchrany, poobede a cez víkendy sa naďalej testuje v odberovej jednotke pri patológii a infektologickej ambulancii.

„Jediný zmysel boja s pandémiou vidím v intenzívnom očkovaní. Kapacitu očkovania sme preto zdvojnásobili. Od tohto týždňa už očkujú dva tímy,“ uviedol námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť FN Daniel Vidovič. Očkuje sa päť dní v týždni. Za minulý týždeň bolo zaočkovaných 654 osôb, z toho 85 percent bolo tretích dávok. So zvýšenou kapacitou očkovania bude týždenne podaných vo vakcinačnom centre nemocnice zhruba 1200 dávok.

„Dlhodobo sa situácia v regióne zhoršuje, ale naše možnosti sú obmedzené. V tejto kritickej epidemiologickej situácii žiadame verejnosť o pomoc. Prosíme o dôsledné dodržiavanie opatrení nielen v nemocnici, ale aj mimo nej. Treba sa správať zodpovedne k tým, ktorých môže vírus ohroziť,“ apeluje na verejnosť riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.