Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Úrad pre dohľad na zdravotnú starostlivosť stále rieši DSS Pezinok

DSS Pezinok. Archívne foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Domov sociálnych služieb Pezinok bol od 11. apríla v karanténe a v jeho okolí fungovalo ochranné pásmo.

Bratislava 2. júna (TASR) – Dohľad v Domove sociálnych služieb Pezinok ešte nie je ukončený. Stále sa ním zaoberá Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Podnetom na výkon dohľadu v prípade DSS Pezinok boli výsledky pitiev zomretých klientov tohto zariadenia aj pozitivita na nový koronavírus. Pre TASR to uviedla hovorkyňa úradu Radoslava Muchová.

O dohľade informoval ešte v polovici apríla predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba po tom, ako odvolal riaditeľku DSS v Pezinku Violu Schmidtovú.

DSS Pezinok bol od 11. apríla v karanténe a v jeho okolí fungovalo ochranné pásmo. Šesťtýždňová izolácia sa v tomto zariadení skončila pre 24 zamestnancov iba v pondelok (1. 6.). V zariadení stále trvá zákaz návštev.

V pezinskom zariadení sociálnych služieb bolo podľa informácií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava od apríla k 24. máju pozitívne otestovaných na nový koronavírus spolu 63 klientov, z ktorých 16 zomrelo. V rámci epidemiologického a súvisiaceho laboratórneho vyšetrovania malo aj 27 zamestnancov DSS Pezinok pozitívny test na ochorenie COVID-19.