Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji klesol počet akútnych respiračných ochorení

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Banská Bystrica 3. októbra (TASR) – Na území Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) klesol v porovnaní s predchádzajúcim týždňom počet akútnych respiračných ochorení (ARO) i chrípke podobných ochorení (CHPO). Na svojej webovej stránke o tom informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici.

V tomto týždni bolo v BBSK hlásených celkom 3943 ARO, čo predstavuje chorobnosť takmer 1147 na 100.000 osôb, oproti minulému týždňu ide o pokles o 1,7 percenta. Najvyššia chorobnosť na ARO bola zaznamenaná v okrese Banská Bystrica, naopak, najnižšia v okrese Veľký Krtíš. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali lekári vo vekovej skupine od nula do piatich rokov.

Z celkového počtu ARO bolo nahlásených 135 CHPO, chorobnosť tak aktuálne prevyšuje 39 prípadov na 100.000 ľudí. „Oproti minulému týždňu je výskyt CHPO nižší o 42,8 percenta. Najvyššia chorobnosť na CHPO bola hlásená v okrese Poltár, najnižšia v okresoch Banská Štiavnica a Revúca,“ konkretizoval RÚVZ s tým, že aj pri CHPO bola najvyššia vekovo špecifická chorobnosť hlásená u detí.