Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prvou dávkou vakcíny je zaočkovaných 64 percent Bratislavčanov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre čo najrýchlejšie dosiahnutie kolektívnej imunity spustili v uplynulých mesiacoch hlavné mesto spolu s Dopravným podnikom Bratislava súťaž o 60 celoročných predplatných cestovných lístkov na MHD.

Bratislava 7. októbra (TASR) – V Bratislave presiahla zaočkovanosť ľudí proti ochoreniu COVID-19 hranicu 60 percent. Prvou dávkou vakcíny je v hlavnom meste zaočkovaných 64 percent obyvateľov. Druhú dávku vakcíny dostalo už 62 percenta Bratislavčanov.

Zaočkovanosť ľudí nad 50 rokov oboma dávkami vakcíny dosahuje v Bratislave aktuálne úroveň 76 percent. Vyplýva to z údajov o počte zaočkovaných zverejnených na webe korona.gov.sk.

Mesto Bratislava chce dosiahnuť kolektívnu imunitu proti ochoreniu COVID-19. Na dosiahnutie tohto cieľa je podľa magistrátu potrebné, aby bolo zaočkovaných aspoň 75 percent obyvateľov Bratislavy. Túto hranicu si určilo mesto po konzultácii s odborníkmi.

Pre čo najrýchlejšie dosiahnutie kolektívnej imunity spustili v uplynulých mesiacoch hlavné mesto spolu s Dopravným podnikom Bratislava súťaž o 60 celoročných predplatných cestovných lístkov na MHD. Chceli ňou motivovať tých, ktorí sa ešte rozhodujú, či sa dajú zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, a zároveň odmeniť tých, ktorí už zaočkovaní sú.