Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Košická Detská fakultná nemocnica pre koronavírus obmedzila návštevy

Na archívnej snímke z 10. septembra 2021 Detská fakultná nemocnica (DFN) v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Rodičia môžu navštíviť dieťa v trvaní maximálne dvakrát po 30 minút v priestoroch mimo oddelenia.

Košice 12. júla (TASR) – Detská fakultná nemocnica (DFN) Košice v rámci opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 obmedzila od pondelka (11. 7.) návštevy. Pre všetky deti prichádzajúce na hospitalizáciu je povinný antigénový test, ktorý realizuje nemocnica.

Návštevy sú umožnené v čase od 15.00 do 17.00 h, pričom návštevník musí byť bez príznakov infekcie. "Zákaz návštev platí pre osoby s ochorením COVID-19, osoby v karanténe a pre deti," uviedla DFN na svojej webstránke v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou.

Rodičia môžu navštíviť dieťa v trvaní maximálne dvakrát po 30 minút v priestoroch mimo oddelenia. Návštevy pri lôžku môžu vykonať po súhlase vedenia kliniky alebo oddelenia a po antigénovom teste, a to v prípade kriticky chorých, onkologických a imobilných detí.

Pri hospitalizácii je povinný antigénový test. Test budú robiť všetkým pacientom pred spirometriou, endoskopiou a videofibroskopiou.

DFN vyžaduje antigénové testy dvakrát týždenne aj pre matky dochádzajúce na oddelenie neonatologickej intenzívnej medicíny na účel dojčenia a takisto pre otcov prichádzajúcich na toto oddelenie ako návšteva.