Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V nemocnici vo Veľkom Krtíši obmedzili návštevy pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Uvidíme, aká bude pandemická situácia, budeme sa ďalej rozhodovať, zdôraznila riaditeľka nemocnice s tým, že v zdravotníckom zariadení je deväť pacientov s ochorením COVID-19.

Veľký Krtíš 14. októbra (TASR) – Pre šírenie ochorenia COVID-19 obmedzili v nemocnici vo Veľkom Krtíši návštevné hodiny hospitalizovaných pacientov. Pre TASR to potvrdila riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová.

Pripomenula, že v súčasnosti sú tak návštevné hodiny v stredu a v nedeľu popoludní, počas dvoch hodín. "Uvidíme, aká bude pandemická situácia, budeme sa ďalej rozhodovať," zdôraznila s tým, že v zdravotníckom zariadení je deväť pacientov s ochorením COVID-19. "Vlani v tomto čase bolo v nemocnici šesť pacientov, takže je to mierny nárast," konštatovala. Doplnila, že v roku 2021 ku koncu mesiaca október mali hospitalizovaných 18 pacientov. "Z toho traja boli pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Dúfam, že sa to nezopakuje," podotkla.

Zvolenská nemocnica nemá zakázané návštevy pacientov. Uviedla to Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. Podľa nej vo Zvolene je aktuálne hospitalizovaných 18 pacientov s novým koronavírusom. Ďalších 14 je v krupinskej nemocnici, ktorá patrí pod zvolenskú. "U zamestnancov nemocnice je situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 priaznivá, máme len štyroch pozitívnych," uzavrela.