Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji ošetrili v súvislosti s teplom viacero osôb

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Jedného dehydratovaného pacienta ošetrili vo štvrtok aj v rimavskosobotskej nemocnici, starostlivosť lekárov potrebovali i dve deti.

Rimavská Sobota/Lučenec/Veľký Krtíš 1. júla (TASR) – Viacero osôb vrátane detí potrebovalo vo štvrtok (30. 6.) a v predchádzajúcich dňoch v súvislosti s horúčavami v nemocniciach na juhu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) opateru lekárov. Vo Veľkom Krtíši si vysoké teploty vyžiadali aj hospitalizáciu štyroch pacientov.

Ako pre TASR uviedla riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou vo Veľkom Krtíši Marcela Dekrétová, od pondelka (27. 6.) do štvrtka ošetrili v súvislosti s vysokými teplotami osem pacientov. "Najčastejšími ťažkosťami boli vysoký krvný tlak, dehydratácia, dušnosť, vertigo či bolesti na hrudi," priblížila Dekrétová s tým, že hospitalizovať bolo potrebné štyroch ľudí.

Vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci podľa výkonnej riaditeľky nemocnice Daniely Pršebicovej v uplynulých dňoch nezaznamenali výrazný počet kolapsových stavov. Vo štvrtok ošetrili päť starších dehydratovaných pacientov, ani jedného z nich však nebolo potrebné hospitalizovať.

Jedného dehydratovaného pacienta ošetrili vo štvrtok aj v rimavskosobotskej nemocnici, starostlivosť lekárov potrebovali i dve deti. "Na pediatrickom oddelení ošetrili dvoch pacientov s úpalom a dehydratáciou. Po podaní liečby boli v sprievode rodičov z nemocnice prepustení," priblížila pre TASR za sieť nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.