Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitriansky región eviduje rastúci záujem o očkovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ministerstvo zdravotníctva SR

Záujem o očkovanie potvrdil aj mestský úrad vo Vrábľoch neďaleko Nitry, ktorý pripravuje očkovanie treťou dávkou vakcíny.

Nitra 15. novembra (TASR) – Záujem o očkovanie v Nitrianskom regióne v posledných dňoch stúpol. Samosprávy evidujú záujem nie len o prvú a druhú dávku vakcíny, ale aj o preočkovanie treťou dávkou.

Veľkú očkovaciu kampaň pred niekoľkými dňami spustilo mesto Nitra v snahe zaočkovať čo najviac ľudí, predovšetkým vo veku nad 50 rokov, aby sa okres vyhol zaradeniu do čiernej farby. Vakcínami Comirnaty a Janssen sa očkuje v obchodnom centre Mlyny i v poliklinike na sídlisku Klokočina. Počas víkendu mobilné očkovacie tímy podávali vakcíny aj v kultúrnych domoch vo viacerých mestských častiach.

Podľa nitrianskej radnice je doterajší priebeh očkovacej kampane mimoriadne úspešný. „Len počas 12. a 13. novembra sa dalo v obchodnom centre zaočkovať 654 ľudí, z toho 529 si prišlo buď po prvú dávku alebo jednodávkovú vakcínu Jannsen. Pokračujeme aj na budúci týždeň, v pondelok sa začína očkovať aj v poliklinike na sídlisku Chrenová,“ informoval magistrát.

Záujem o očkovanie potvrdil aj mestský úrad vo Vrábľoch neďaleko Nitry, ktorý pripravuje očkovanie treťou dávkou vakcíny. „Minulý týždeň bolo ukončené prihlasovanie na tretiu dávku vakcíny. Záujem je veľký, dosiahol 250 prihlásených občanov mesta Vráble, ktorí boli druhou dávkou očkovaní minimálne pred šiestimi mesiacmi. Tento týždeň budú prebiehať prípravné práce, aby v sobotu 20. novembra mohlo dôjsť k očkovaniu všetkých prihlásených,“ uviedla radnica.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR – Lukáš Grinaj


Nitriansky samosprávny kraj cez víkend zaočkoval tisícky ľudí

Vo veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) podali počas uplynulého víkendu očkovacie látky 4181 záujemcom. Kraj očkoval v Nitre, Šali a Štúrove.

V sobotu 13. novembra podali v nitrianskom VKOC na Slančíkovej ulici vakcínu 1473 osobám, z toho prvú dávku dostalo 339 ľudí. V Šali, kde sa VKOC nachádza v nových priestoroch Polikliniky NSK na Nemocničnej ulici, zaočkovali 655 osôb, z toho prvou dávkou 149.

O deň neskôr dostalo v Nitre vakcínu 1377 záujemcov, z ktorých 392 dostalo prvú dávku. „V rovnaký deň sa očkovalo aj vo VKOC v Štúrove, ktoré sa nachádza v poliklinike NSK. Kraj tu zaočkoval 676 záujemcov, z toho 238 prvou dávkou,“ informoval NSK.

Krajské očkovacie centrá budú otvorené aj počas najbližšieho víkendu. V nitrianskom VKOC budú registrovaných záujemcov očkovať 20. novembra ráno vakcínou Spikevax, dopoludnia vakcínou Janssen a popoludní Comirnaty. Zaočkovať sa môžu prísť aj neregistrovaní záujemcovia.

V nedeľu 21. novembra sa bude očkovať aj vo VKOC Štúrovo, kde budú podávať vakcíny Comirnaty a Spikevax. Rovnaké očkovacie látky doplnené o vakcínu Janssen dostanú aj záujemcovia, ktorí sa prídu dať zaočkovať do centra v Šali. V oboch VKOC budú očkovať registrovaných i neregistrovaných ľudí.