Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V októbri podľahlo koronavírusu v Trnavskej nemocnici 14 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pred rokom, v októbri 2020 zomrelo vo FN 16 pacientov, v novembri 37 a v decembri 82.

Trnava 3. novembra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava hospitalizovali počas októbra spolu 84 pacientov s ochorením COVID-19. Z nich 14 ochoreniu podľahlo. TASR o tom informoval hovorca FN Matej Martovič.

"Z celkového počtu bolo plne zaočkovaných 29 pacientov. U nich bol zaznamenaný ľahší priebeh ochorenia, ani jeden z nich nepotreboval podporu umelej pľúcnej ventilácie," spresnil hovorca. Priemerný vek hospitalizovaných bol 63 rokov, najmladší mal 15 a najstarší 90 rokov. Aktuálne je v starostlivosti zdravotníkov 45 pacientov, z nich deväť potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie.

FN má lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19 vyčlenené na klinike infektológie, znovu aj na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, gynekologicko-pôrodníckej klinike a oddelení pneumológie a ftizeológie. Nemocnica však zatiaľ pracuje bez obmedzení a v bežnom režime fungujú aj ambulancie.

Pred rokom, v októbri 2020 zomrelo vo FN 16 pacientov, v novembri 37 a v decembri 82. Vo vrcholiacej 2. vlne pandémie podľahlo v januári COVID-19 134 ľudí, vo februári 158 a v marci 85. V apríli zomrelo 46 pacientov, v máji 11 a v júni žiadny.

Okres Trnava patril v rámci COVID automatu v uplynulých týždňoch k najlepším okresom, v priebehu dvoch týždňov však prešiel z oranžovej farby - ostražitosti až do bordovej farby – 2. stupňa ohrozenia, ktorý bude platiť od pondelka 8. novembra.