Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vo svidníckej nemocnici platí zákaz návštev na všetkých oddeleniach

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Obmedzenie návštev sa podľa slov PR špecialistky siete nemocníc Svet zdravia Bianky Krejčíovej nevzťahuje na kňazov s cieľom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim.

Svidník 15. júla (TASR) - Z dôvodu zhoršenej epidemiologickej situácie pre ochorenie COVID-19 v okrese Svidník platí od štvrtka (14. 7.) vo svidníckej nemocnici na všetkých lôžkových oddeleniach zákaz návštev. TASR o tom informovala PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, do ktorej svidnícka nemocnica patrí, Bianka Krejčíová.

Obmedzenie návštev sa podľa jej slov nevzťahuje na kňazov s cieľom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim a u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce.

"Taktiež sa nevzťahuje na jednu osobu sprevádzajúcu detského pacienta, jednu osobu, ktorá sprevádza pacienta pri prepustení z nemocnice a jednu osobu, ktorá navštívi pacienta v umelom spánku na oddelení anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS) v prípade, ak je z liečebného hľadiska táto návšteva indikovaná," povedala Krejčíová.