Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo zvolenskej nemocnici sa situácia mierne zlepšila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zvolenská nemocnica doteraz zaočkovala proti ochoreniu COVID-19 takmer 4500 registrovaných záujemcov vakcínou Pfizer.

Zvolen 22. marca (TASR) – Zvolenská nemocnica zaznamenala mierny pokles nových pacientov s ochorením COVID-19, situácia je však aj naďalej vážna. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

„V pondelok evidujeme 68 hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusom na štandardných lôžkach, osem pacientov si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že s podozrením na ochorenie COVID-19 majú 14 pacientov. „Zároveň je stále práceneschopných 54 našich zamestnancov, u ôsmich z nich je potvrdené ochorenie COVID-19. Druhou dávkou vakcíny preočkovali už 414 zamestnancov nemocnice,“ dodala.

Podľa nej nemocnica od 1. októbra 2020 do 20. marca tohto roka prijala na oddelenie pre pacientov s novým koronavírusom 662 ľudí. Ako zhrnula, 530 z nich bolo prijatých s diagnózou COVID-19, u 132 pacientov bol dôvod prijatia iný, avšak jednou z ďalších diagnóz bol COVID-19. „Priemerná dĺžka hospitalizácie týchto pacientov bola šesť dní, priemerný vek pacientov bol 69 rokov,“ poznamenala.

V tomto zdravotníckom zariadení od konca septembra minulého roka platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

Zvolenská nemocnica doteraz zaočkovala proti ochoreniu COVID-19 takmer 4500 registrovaných záujemcov vakcínou Pfizer. Banskobystrický samosprávny kraj spustil 8. marca vo Zvolene ďalšie očkovacie centrum. Spolupracuje na ňom so zvolenskou nemocnicou, ktorá sa stará o medicínsku stránku. Vo vakcinačnom centre zdravotníci doteraz zaočkovali vakcínou AstraZeneca vyše 2500 ľudí.