Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Detve zriadia novú gynekologickú ambulanciu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Ambulancia bude zatiaľ v prevádzke dva dni v týždni, a to v pondelky a štvrtky, uviedol primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia zvolenskej nemocnice Andrej Jenčo.

Detva 20. januára (TASR) – Zvolenská nemocnica vo februári tohto roka otvorí v Detve novú gynekologickú ambulanciu. Ženy tak budú mať komplexnú ambulantnú starostlivosť vrátane sonografického vyšetrenia. TASR o tom vo štvrtok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

"Ambulancia bude zatiaľ v prevádzke dva dni v týždni, a to v pondelky a štvrtky. Vo štvrtok bude pracovná doba posunutá do večerných hodín tak, aby sme vyšli v ústrety pracujúcim ženám. V prípade zvýšeného záujmu sme pripravení rozšíriť prevádzku ambulancie aj na ďalšie dni," vysvetlil primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia zvolenskej nemocnice Andrej Jenčo. Pripomenul tiež, že o ženy sa budú starať pôrodná asistentka a gynekológ-pôrodník.

Podľa hovorkyne bude gynekológia spolupracovať so všetkými zdravotnými poisťovňami. "Pridanou hodnotou ambulancie bude jej prepojenie s gynekologicko-pôrodníckym oddelením vo zvolenskej nemocnici. Prinesie to zrýchlenie plánovania a prípravy na operačný zákrok, manažmentu gravidity a následného pôrodu," dodal primár. "Sonografické vyšetrenie bude súčasť vyšetrenia bez potreby čakania, čo zvýši rýchlosť stanovenia správnej diagnózy a bude mať pozitívny vplyv na celý diagnosticko-terapeutický proces," ukončil Jenčo.