Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Oddelenie ortopédie žilinskej nemocnice je po ďalšej fáze modernizácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Najvýraznejšie zmeny sa dotkli prevádzkovej a personálnej časti operačnej sály, kde nemocnica pristúpila k čiastočnej úprave dispozície.

Žilina 4. júna (TASR) – Oddelenie ortopédie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline prešlo ďalšou fázou modernizácie. Rekonštrukciou operačnej sály, jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) a sesterskej miestnosti sledovala nemocnica skvalitnenie prostredia pre ortopedických pacientov, ako i zamestnancov. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Najvýraznejšie zmeny sa dotkli prevádzkovej a personálnej časti operačnej sály, kde nemocnica pristúpila k čiastočnej úprave dispozície. Väčšiu časť stavebných prác realizovala vlastnými kapacitami. "Je veľkou výhodou, že máme k dispozícii samostatný tím pracovníkov oddelenia hospodárskych a stavebných činností, vďaka ktorým dokážeme základné rekonštrukcie zabezpečiť sami a nemusíme najímať súkromné firmy," uviedol riaditeľ FNsP Žilina Eduard Dorčík.

Na ortopédii takýmto spôsobom podľa neho zariadili takmer celý proces aktuálnej premeny, externe zabezpečila nemocnica výhradne dodanie a inštaláciu špeciálnej elektrostaticky vodivej podlahy v operačnej sále.

Nemocnica pristúpila i k rekonštrukcii priestoru JIS a sesterskej miestnosti. Podľa primára oddelenia ortopédie FNsP Žilina Róberta Krauseho ide o pokračovanie priebežnej modernizácie, ktorej súčasťou nie je len rekonštrukcia priestorov, ale tiež obnova vybavenia. "Podarilo sa nám zakúpiť nový nábytok, liekové skrinky, pulty a zariadenie prispôsobené na mieru. Práca v operačnej časti, na JIS i oddelení je tak efektívnejšia, a to ako pre lekárov, tak pre ošetrovateľský a obslužný personál," ozrejmil Krause. Obnovu podľa neho hradili prevažne zo zdrojov samotnej nemocnice a prostredníctvom finančnej podpory sponzorov.