Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zdravotný stav robotníka sa zlepšil, odpojili ho od umelej ventilácie

Na snímke hasiči pracujú na mieste nešťastia. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Po páde diaľničného mosta vo výstavbe pri obci Iliašovce bol na tom zdravotne najhoršie pacient, ktorého hospitalizovali v prešovskej nemocnici.

Poprad/Prešov 6. novembra (TASR) - Po páde diaľničného mosta vo výstavbe pri obci Iliašovce, okres Spišská Nová Ves, bol na tom zdravotne najhoršie pacient, ktorého hospitalizovali v prešovskej nemocnici. Podľa najnovších informácií sa jeho zdravotný stav zlepšil. Potvrdila to hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková.

"Celkový zdravotný stav pacienta je zlepšený. Lekári ho dnes už odpojili od umelej pľúcnej ventilácie a pacient dýcha sám. Naďalej zostáva hospitalizovaný na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny v Prešove," uviedla Cenková.

Ostatní pacienti, ktorých umiestnili do nemocníc v Levoči, Spišskej Novej Vsi a Poprade, sú mimo ohrozenia života a lekári monitorujú ich zdravotný stav.

K pádu diaľničného mosta vo výstavbe došlo v piatok (2.11.) krátko pred 15.00 h. Na mieste zahynuli dvaja robotníci, jeden zomrel pri prevoze do nemocnice a štvrtá obeť tragédie podľahla zraneniam v košickej nemocnici. Štrnásť zranených robotníkov hospitalizovali v nemocniciach v Levoči, Poprade, Prešove a Spišskej Novej Vsi.