Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Združenie Priatelia histórie Novohradu vydáva nový zborník o regióne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Caban

V zborníku sa nachádzajú príspevky od archeológie cez stredovek až po novovek.

Lučenec 24. novembra (TASR) – V poradí piaty ročník svojho zborníka zameraného na históriu regiónu vydáva v týchto dňoch občianskej združenie (OZ) Priatelia histórie Novohradu. TASR o ňom informoval jeho predseda Mišo Šesták s tým, že pre záujemcov bude k dispozícii od konca novembra.

Zborník vyšiel v dvoch verziách. V obyčajnej, ktorá je k dispozícii pre všetkých záujemcov, a v limitovanej. Tú dostanú autori, podporovatelia a sponzori,“ uviedol Šesták, podľa ktorého sú v zborníku príspevky od archeológie cez stredovek až po novovek.

Obyčajná verzia zborníka má podľa jeho slov 320 strán a zhruba 30 príspevkov, limitovaná, dvojzväzková, má 640 strán a viac ako 60 príspevkov. „Aj touto cestou by sme sa našim podporovateľom chceli poďakovať. Bez ich pomoci a prispenia by realizácia zborníka v tejto podobe nebola možná,“ zdôraznil predseda OZ.

Ako ďalej spomenul, zborník plánujú rozdávať aj prostredníctvom kníhkupectiev, kde ho zákazníci dostanú zadarmo k vybraným knihám, väčšinou súvisiacim s Novohradom alebo históriou ako takou.