Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Regióny

Mestskú políciu v Humennom posilní novovytvorená Zelená hliadka

Ilustračné foto Foto: TASR

Zelená hliadka by mala mať na starosti kontrolu školských areálov, mestského cintorína, či odhaľovanie nelegálneho vypaľovania porastov.

Humenné 24. júna (TASR) - Na odhaľovaní nezodpovedných psíčkarov či pôvodcov čiernych skládok v meste Humenné, sa budú okrem príslušníkov Mestskej polície podieľať po novom aj pracovníci takzvanej Zelenej hliadky. Samospráva ju plánuje uviesť do života prvého augusta tohto roka.

Ako informoval prednosta Mestského úradu v Humennom Ondrej Bartko, Zelená hliadka pravidelne monitorujúca jednotlivé lokality mesta, bude pozostávať z ôsmich pracovníkov, ktorých zaškolí humenská Mestská polícia. Samospráva ich zamestná od augusta tohto roka zatiaľ na dobu určitú. V uliciach Humenného by sa mali v blízkej dobe pohybovať vo dvojici.

"Nebudú to mestskí policajti, ale s mestskou políciou budú úzko spolupracovať. Označení budú minimálne rukávnikom Zelenej hliadky a ich úlohou bude napríklad komunikácia s občanmi, upozorňovanie na nepokosené pozemky súkromných vlastníkov, kontrola majiteľov psov či monitoring dlhodobo stojacich automobilov - vrakov a zisťovanie ich majiteľov," konkretizoval Bartko.

Zelená hliadka by mala mať podľa jeho slov zároveň na starosti kontrolu školských areálov a mestského cintorína. V zimnom období bude upozorňovať na veľké množstvo snehu na strechách, visiace cencúle ohrozujúce chodcov ako aj neodpratané komunikácie. V jarnom období sa bude podieľať napríklad na odhaľovaní nelegálneho vypaľovania porastov.

Samospráva si od vytvorenia spomínanej pešej hliadky sľubuje zefektívnenie činností Mestskej polície, ktorá trpí v súčasnosti nedostatkom policajtov. Bartko v tejto súvislosti poznamenal, že rady Mestskej polície rozšíria v budúcnosti možno práve niektorí z členov novovytvorenej Zelenej hliadky.