Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

S Jozefom Bednárikom sa dnes lúčia v rodnom Zelenči

Na archívnej snímke Jozef Bednárik Foto: TASR/Henrich Mišovič

Okrem rodiny a známych prišli predovšetkým ochotníci z jeho Z-divadla, ktorí majú v pamäti Bednárika ako vrstovníka i ako začínajúceho režiséra.

Zeleneč 31. augusta (TASR) – Po dnešnej dopoludňajšej poslednej rozlúčke so zosnulým režisérom Jozefom Bednárikom v bratislavskom krematóriu pripravili jeho rodáci v obci Zeleneč pri Trnave stretnutie rodinných príslušníkov a blízkych priateľov. Na spomínanie na kamaráta a nezabudnuteľného divadelníka si vyhradili miestny kultúrny dom, kde sa zišlo najmenej 200 ľudí.

Okrem rodiny a známych prišli predovšetkým ochotníci z jeho Z-divadla, ktorí majú v pamäti Bednárika ako vrstovníka i ako začínajúceho režiséra. Pozvanie na rozlúčku prijali aj herci Bednárikovej nitrianskej divadelnej etapy - Eva Pavlíková, Marián Slovák, Eva Matejková, režisér Svetozár Sprušanský a ďalší, prišli Zuzana Kronerová, Henrieta Mickovičová, speváčky Marcela Laiferová, Andrea Zimányová i Zoro Laurinc. "Na začiatku sme premietli pre tých, ktorí sa nemohli zúčastniť, záznam z rozlúčky v budove Slovenského národného divadla, k dispozícii sú aj fotografie z dneška. A potom prídu na rad osobné vyznania nás, čo sme s Beďom pracovali," povedal pre TASR člen Z-divadla a jeho priateľ Ľubomír Jedlička.