Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Železná ruda ukrývala 120-tisíc kusov nelegálne dovážaných cigariet

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Tabakové výrobky zabalené v 600 kartónoch disponovali moldavskými kontrolnými známkami.

Čierna nad Tisou 2. apríla (TASR) - Pri piatkovej (30.3.) kontrole nákladnej vlakovej súpravy na železničnom hraničnom priechode Čierna nad Tisou v okrese Trebišov objavili colníci 120.000 kusov nelegálne dovážaných cigariet. Tabakové výrobky sa nachádzali pod povrchom prepravovanej železnej rudy.

"Colníci prípad odhalili pri fyzickej kontrole tovaru nákladnej vlakovej súpravy smerujúcej z Ukrajiny do Srbska. Cigarety boli ukryté v čiernych igelitových vreciach v hĺbke približne 40 centimetrov pod povrchom železnej rudy," konkretizoval riaditeľ Colného úradu v Michalovciach Milan Kačurik.

Vo vlakovej súprave objavili colníci podľa jeho slov celkovo 120.000 kusov cigariet s dĺžkou tabakového povrazca 80 milimetrov. Tabakové výrobky zabalené v 600 kartónoch disponovali moldavskými kontrolnými známkami.

"Finančný únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje 15.952,32 eur, z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 10.620 eur. Prípad si vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatrenia na označenie tovaru, prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy," uzavrel Kačurik.