Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Vo vlakoch nahlásili bomby: Železničnú dopravu cez Štrbu obnovili

Na ilustračnej snímke vlak spoločnosti RegioJet. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Vlaky cez Štrbu v pondelok niekoľko hodín nepremávali. Dôvodom bolo nahlásenie bomby vo vlaku spoločnosti RegioJet

Bratislava/Štrba 22. mája (TASR) - Železničnú dopravu cez stanicu Štrba v okrese Poprad obnovili. Viaceré vlaky však hlásili meškanie, niektoré od 40 do 128 minút. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojom webe.

"Tým, že doprava bola v úseku Svit - Východná pozastavená do zhruba 12.30 h, boli v danom úseku odrieknuté dva osobné vlaky. Po obnovení dopravy sme cestujúcich odviezli do ich cieľovej stanice. Ostatné vlaky museli počkať v stanici Svit a Východná až do spustenia dopravy," uviedol pre TASR hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. Išlo o jeden vlak SuperCity, dva expresné vlaky a dva osobné vlaky. Tie meškali v rozsahu približne 20 až 128 minút.

Vlaky cez Štrbu v pondelok niekoľko hodín nepremávali. Dôvodom bolo nahlásenie bomby vo vlaku spoločnosti RegioJet. Na mieste zasahovala polícia. Vlak prehľadal pyrotechnik. Prípad rieši polícia v Česku, pretože tam bolo prijaté oznámenie.

V Kysaku evakuovali vlak z Prahy do Humenného, bombu nenašli


Pyrotechnickú prehliadku vlaku, ktorý v pondelok ráno pre údajnú bombovú hrozbu zastavili v stanici Kysak (okres Košice-okolie), polícia ukončila s negatívnym výsledkom. TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

"Kolegovia z Českej republiky nás dnes ráno požiadali o spoluprácu pri vykonávaní prehliadky jedného z vlakov, a to R443 smerujúceho z Prahy do Humenného, z dôvodu nahlásenia nástražného výbušného systému vo vlaku. V železničnej stanici Kysak bol policajtmi vlak zastavený a psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín vlak dôkladne skontroloval, avšak pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom," uviedla. Vo veci ďalej koná polícia Českej republiky.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová TASR informovala o tom, že údajnú bombu vo vlaku nahlásili o 8.17 h. Cestujúci evakuovaní z vlaku následne využili ďalšie spoje. Železničnú dopravu cez Kysak podľa hovorkyne neprerušili a vlaky jazdili tri koľaje od prehľadávaného vlaku.

Dopravcom vlaku, ktorý smeroval z Prahy do Humenného, je na Slovensku Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).