Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Pri železničnej stanici v Prievidzi vznikne skoro 70 parkovacích miest

Ilustračné foto Foto: TASR

Parkovisko bude súčasťou centrálnej mestskej parkovacej zóny, teda bude spoplatnené.

Prievidza 25. marca (TASR) - Takmer po dvojročných rokovaniach sa mesto Prievidza a Železnice SR (ŽSR) dohodli na zmluve o nájme pozemku pri deviatej koľaji v blízkosti železničnej stanice v Prievidzi. Nájomnú zmluvu dnes odobrili na svojom rokovaní aj poslanci mestského zastupiteľstva. Mesto vybuduje na pozemku nové parkovacie miesta.

"Bol to návrh predložený ŽSR, železnice zmluvu už aj podpísali. Keďže návrh zastupiteľstvo schválilo, zmluvu môžeme považovať za platne podpísanú," konkretizovala primátorka mesta Katarína Macháčková.

Zmluva, ktorú schválili poslanci, platí na 20 rokov s tým, že tam vznikne takmer 70 parkovacích miest. Projekt na ich vybudovanie je už pripravený, mesto predpokladá, že v priebehu tohto roka bude aj zrealizovaný. "Parkovisko bude súčasťou centrálnej mestskej parkovacej zóny, čiže bude spoplatnené," podotkla primátorka.

Podľa jej ďalších slov mesto sa o vybudovanie parkoviska snažilo 20 rokov. "Všetci vieme, aká katastrofálna situácia s parkovaním na stanici je, a preto sme sa usilovali tento problém riešiť," ozrejmila.

Podmienky v zmluve upravujú aj výšku nájomného, ktoré bude samospráva ŽSR platiť. Do kolaudácie to bude nájomné vo výške dane z nehnuteľnosti, po kolaudácii približne 5000 eur ročne.