Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Železničné priecestie na Robotníckej ulici v Martine zrekonštruujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Primátor Ján Danko podotkol, že priecestie pri železničnej stanici je jedným z najkritizovanejších miest mesta.

Martin 17. októbra (TASR) - Železničné priecestie na Robotníckej ulici v Martine začnú rekonštruovať Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v pondelok 23. októbra. TASR o tom informoval Miroslav Hamar z Mestského úradu (MsÚ) v Martine.

Primátor Ján Danko podotkol, že priecestie pri železničnej stanici je jedným z najkritizovanejších miest mesta. "Preto som nesmierne rád, že na mestskú rekonštrukciu ulice sa plynule napája aj rekonštrukcia samotného priecestia. Ide o skvelú správu pre všetkých motoristov," zhodnotil.

Oprava železničného priecestia sa bude realizovať podľa Hamara počas jedného pracovného týždňa a cestná komunikácia bude úplne uzavretá. "Zlý stav koľajiska a povrchu pozemnej komunikácie totiž ohrozuje bezpečnosť prevádzky na trati a tiež bezpečnosť užívateľov pozemnej komunikácie. Následne dôjde k výmene poškodených častí koľají a kompletnej výmene asfaltového povrchu komunikácie medzi závorami," konkretizoval.

V prípade, že rekonštrukcia bude v súlade s harmonogramom a nedôjde k mimoriadnym situáciám, práce by mali byť ukončené do soboty 28. októbra, dodal Hamar.