Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Železniční policajti kontrolovali vlaky a stanice

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Počas 24 hodín zistili 17 priestupkov v súvislosti s nedodržaním pravidiel cestnej premávky na železničných priecestiach.

Trnava 26. novembra (TASR) – Na predchádzanie krádežiam, pátranie po osobách a veciach, dodržiavanie predpisov na železničných priecestiach a tiež protipandemických opatrení vo vlakoch bola zameraná akcia Železničnej polície Modrá 24. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová, V Trnavskom kraji zistili viacero priestupkov.

Modrá 24 je medzinárodná policajná akcia, ktorú organizovala Európska sieť železničných polícií RAILPOL. „Na území Trnavského kraja sa do nej v tomto týždni zapojilo desať železničných a šesť dopravných policajtov, ktoré sprevádzali a skontrolovali 22 vlakov a železničných staníc,“ uviedla hovorkyňa.

Počas 24 hodín zistili 17 priestupkov v súvislosti s nedodržaním pravidiel cestnej premávky na železničných priecestiach, štyri osoby, ktoré prechádzali mimo priechodu cez koľaje, tri, ktoré nerešpektovali zákaz fajčenia. „Našli aj jednu osobu, po ktorej bolo vyhlásené pátranie, a dve, ktoré porušili opatrenia proti šíreniu COVID-19,“ doplnila hovorkyňa.

Dodala, že za prvých deväť mesiacov sa na železničných priecestiach v Trnavskom kraji stalo celkovo 14 dopravných nehôd, z toho dve mali tragický koniec. „Polícia preto vyzýva na zvýšenie pozornosti najmä na závorami nechránených priecestiach," dodala.