Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pri propagácii Zemplína a Šariša zohrá významnú úlohu multimedialita

Členmi OO CR Horný Zemplín a Horný Šariš sú mestá Humenné, Snina, Vranov nad Topľou, Medzilaborce, obec Malá Domaša, ako aj päť podnikateľských subjektov pôsobiacich v oblasti cestovného ruchu.

Humenné 30. januára (TASR) - Naštartovať intenzívnejšiu a obsahovo zaujímavú propagáciu regiónov Horného Šariša a Horného Zemplína s dôrazom na multimedialitu je hlavnou tohtoročnou ambíciou Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OO CR). Prepracovanejšou formou jej zviditeľňovania chce docieliť rozvoj miestneho turizmu.

"V tomto roku by sme sa chceli viac spropagovať najmä v zahraničí, a to v štátoch, ktoré sú pre našu destináciu najbližšie a majú pre nás najväčší potenciál pre prílev turistov. Ide hlavne o Poľsko, Česko, Ukrajinu a Rusko," informoval TASR Marta Mrázová z OO CR Horný Zemplín a Horný Šariš. Ako dodala, zviditeľňovanie spomínaného regiónu chcú realizovať v blízkej dobre prostredníctvom informačných technológií, aby mala obsahovo, ako aj vizuálne čo najzaujímavejší multimediálny charakter.

"Pri propagácii by sme chceli využiť najmodernejšie technológie, ako napríklad interaktívny turistický sprievodca s 3D zobrazením a hlasovým sprievodcom pre mobilné telefóny. Vyhľadávanie máp, komentárov či virtuálnych prehliadok by bolo možné v troch jazykových mutáciách – slovenskej, anglickej a poľskej, napríklad aj prostredníctvom tabletov," doplnila Mrázová s tým, že finančné prostriedky na realizáciu tohto zámeru chce získať OO CR z členských príspevkov, dotácií od štátu či grantových schém orientovaných na podporu slovenských alebo cezhraničných projektov.

Organizácia, ktorá sídli v Humennom, vznikla v roku 2012. V uplynulom období financovala z vlastných, ako aj externých zdrojov tvorbu vlastného loga, webovej stránky OO CR, nákup vybavenia pre svoju kanceláriu či účasť jej pracovníkov na veľtrhoch cestovného ruchu. "Na stránke sa ešte len začína pracovať, takže to je hlavnou úlohou najbližších týždňov, aby bola najaktuálnejšia a mala dostatok informácií pre návštevníkov všetkých kategórií," zdôraznila Mrázová.

Členmi OO CR Horný Zemplín a Horný Šariš sú momentálne mestá Humenné, Snina, Vranov nad Topľou, Medzilaborce, obec Malá Domaša, ako aj päť podnikateľských subjektov pôsobiacich v oblasti cestovného ruchu. Členská základňa organizácie by sa mala podľa Mrázovej v tomto roku rozšíriť o ďalšie samosprávy, podnikateľov a viaceré občianske združenia.