Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Žena dala podvodníkovi 21.300 eur, verila, že ju vyšetruje súd v Haagu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Podvodník mal žene povedať, že pod jej menom je vedených v zahraničí viacero bankových účtov po celej EÚ.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) Bratislava V sa zaoberajú trestným činom podvodu, pri ktorom prišla 42-ročná Petra o 21.300 eur. Po anglicky hovoriacemu podvodníkovi totiž uverila, že ju vyšetruje medzinárodný súd v Haagu. Na sociálnej sieti o tom informuje polícia, ktorá pravidelne upozorňuje na rôzne podvodné praktiky.

Podvodník mal žene povedať, že pod jej menom je vedených v zahraničí viacero bankových účtov po celej EÚ. Prostredníctvom nich má dochádzať k praniu špinavých peňazí a drogovej trestnej činnosti. "Zároveň uviedol, že je predmetom vyšetrovania cez Interpol a taktiež cez medzinárodný súd v Haagu. Na to, aby mohli celú vec prešetriť, tak jej musia zmraziť účty a vytvoria jej depozit v kryptomene," približuje polícia. Poškodená podvodníka "poslúchla" a zo svojho účtu vybrala hotovosť, ktorú vložila do automatu na kryptomeny.

Polícia v tejto súvislosti opätovne pripomína, aby občania neposkytovali neznámej osobe akoukoľvek formou údaje k ich platobným kartám a údaje k službe internetbanking ani prihlasovacie údaje a heslo.