Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

NEZODPOVEDNÉ: Žene za volantom namerali 2,02 promile, čelí obvineniu

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia v tejto súvislosti opätovne pripomína vodičom a účastníkom cestnej premávky, že alkohol za volant nepatrí.

Bratislava 15. marca (TASR) - Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 31-ročná Martina S. z okresu Detva. Ženu zastavila policajná hliadka v nedeľu (14. 3.) pred polnocou na Mierovej ulici v Bratislave, keď bezdôvodne vybočila do protismeru. Pri kontrole jej bolo nameraných 2,02 promile. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Opakovaná dychová skúška prítomnosť alkoholu v dychu potvrdila. Vodička v stave ťažkej opitosti vykonávala činnosť, pri ktorej mohla ohroziť život alebo zdravie ľudí, prípadne spôsobiť škodu na majetku," priblížila polícia. Žena skončila v cele policajného zaistenia.

Polícia v tejto súvislosti opätovne pripomína vodičom a účastníkom cestnej premávky, že alkohol za volant nepatrí. Na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov. "Opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili," zdôrazňuje polícia.