Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Ženy v Dudinciach ušili pre tamojších seniorov nad 70 rokov 200 rúšok

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na šitie rúšok, ktorých je v týchto dňoch nedostatok, sme vyzvali dobrovoľníkov mestským rozhlasom, vraví pracovníčka Mestského úradu v Dudinciach.

Dudince 21. marca (TASR) - Ochranné rúška pre seniorov v počte 200 kusov ušili v týchto dňoch ženy v Dudinciach v okrese Krupina. V piatok (20. 3.) ich inšpektori verejného poriadku doručili tamojším obyvateľom vo veku nad 70 rokov.

"Na šitie rúšok, ktorých je v týchto dňoch nedostatok, sme vyzvali dobrovoľníkov mestským rozhlasom," uviedla pre TASR pracovníčka Mestského úradu v Dudinciach Monika Sliacka. "Hneď v ten istý deň sa niekoľko žien ozvalo, že rady pomôžu," dodala.

Ochranné rúška pre dudinských seniorov, ktoré ženy priniesli na mestský úrad, boli potom pobalené do hygienických vrecúšok a následne distribuované inšpektormi verejného poriadku.

Inšpektori v tomto kúpeľnom meste zároveň dohliadajú denne aj na bezpečnosť a poriadok pred predajňou potravín a tiež v priestoroch pošty, keďže v tomto období sa vyplácajú sociálne dávky. "Našim seniorom sa snažíme vyjsť v ústrety aj donáškou obedov a nákupom potravín alebo liekov," pripomenula Sliacka.