Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zhoreli dva drevené príbytky, rodinám hľadajú náhradné ubytovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Polícia na sociálnej sieti potvrdila, že v prípade požiaru nešlo o úmyselné konanie, a pri likvidácii požiaru poskytla hasičom súčinnosť.

Michaľany 24. novembra (TASR) – Požiar v utorok (23. 11.) večer zničil dva drevené príbytky pri obci Michaľany v okrese Trebišov. Oheň ich zachvátil pred 20.00 h, na mieste zasahovali dobrovoľní hasiči z Michalian a profesionálni hasiči z Trebišova.

Provizórne obydlia stáli vedľa kamenného domu pri ceste smerom na obec Veľaty. Bývali v nich dve príbuzné rodiny s deťmi, medzi nimi aj osemmesačné dieťa. Keďže boli postavené z dreveného materiálu, oheň sa šíril rýchlo. „Chvalabohu, nikomu sa nič nestalo. Ide o desať ľudí, ktorým potrebujeme nájsť náhradné ubytovanie,“ povedal v stredu pre TASR starosta Michalian Zoltán Tarbaj.

Pri likvidácii požiaru zasahovalo päť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvomi vozidlami. „Ako predbežná príčina požiaru sa uvádza nevhodné umiestnenie dymovodu spotrebiča na tuhé palivo,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach Jana Matis Libová.

Polícia na sociálnej sieti potvrdila, že v prípade požiaru nešlo o úmyselné konanie, a pri likvidácii požiaru poskytla hasičom súčinnosť.