Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Žiaci materskej školy v Kežmarku nastúpili do vynovených priestorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na rekonštrukciu školy získala radnica od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020 takmer 260.000 eur.

Kežmarok 4. augusta (TASR) - Žiaci Materskej školy (MŠ) na Možiarskej ulici v Kežmarku nastúpili v pondelok (3. 8.) do vynovených priestorov. Radnica dala zrekonštruovať triedy, fasády a viacero priestorov. TASR o tom informoval Ondrej Miškovič z oddelenia komunikácie a propagácie mesta.

Obnova MŠ si vyžadovala projektový proces prípravy dlhý až dva roky a štvormesačnú realizáciu.

"Rekonštrukcia škôlok je splnenie záväzku občanom mesta, že po základných školách (ZŠ) obnovíme MŠ. Teraz sa zameriavame na vybavenie nových odborných učební v ZŠ," povedal primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák s tým, že od Prešovského samosprávneho kraja sa im podarilo získať financie na revitalizáciu záhrady.

Vymenené okná, zateplenie budovy a samotná dostavba budú podľa Miškoviča znamenať aj šetrenie financií na prevádzku, ktoré sa môžu použiť na ďalšie zveľadenie MŠ.

Na rekonštrukciu školy získala radnica od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020 takmer 260.000 eur. Spoluúčasť mesta predstavuje takmer 14.000 eur.