Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Žiaci sa môžu zapojiť do súťaže Staň sa dobrodruhom na Hornom Zemplíne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Príspevky bude hodnotiť trojčlenná porota, do súťaže sa možno zapojiť do 14. januára 2022.

Vranov nad Topľou 24. októbra (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Horný Zemplín a Horný Šariš vyhlásila druhý ročník súťaže Staň sa dobrodruhom na Hornom Zemplíne. Jej cieľom je motivovať mladých ľudí k spoznávaniu lokalít na tomto území v jesennom a zimnom období, ako aj upriamiť pozornosť detí na potrebu ohľaduplnejšieho správania sa človeka k prírode. TASR o tom informovala riaditeľka OOCR Michaela Zdražilová.

„Súťaž je určená pre žiakov prvého a druhého stupňa základných škôl. Ich úlohou je namaľovať, resp. nakresliť pre nich najkrajšiu atraktivitu z územia Horného Zemplína, ktorú doteraz navštívili alebo ju chcú navštíviť,“ povedala s tým, že podtitulom súťaže je #ekoZEMplín. Podmienkou účasti v súťaži je, že pri tvorbe diela musia jeho autori aspoň sčasti zrecyklovať nejaký materiál, napríklad plast, kartón či drevo. Odmenení budú všetci účastníci.

Podľa Zdražilovej súťaž prispieva k vzdelávaniu a poskytuje priestor na spoznávanie rôznych kultúr, histórie i získavanie vedomostí súvisiacich s prírodou. „Zároveň ponúka priestor na vzdelávanie aj samotnej OOCR, ktorá prostredníctvom týchto obsahov môže objaviť nové atraktívne miesta v území.“

Príspevky bude hodnotiť trojčlenná porota, do súťaže sa možno zapojiť do 14. januára 2022. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke www.hornyzemplin.sk.