Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

VIDEO: V Zemplínskom múzeu maturovali žiaci SOŠ obchodu a služieb

Na snímke praktická časť maturitnej skúšky žiakov IV. C triedy študijného odboru manažment regionálneho cestovného ruchu a služby v cestovnom ruchu Strednej odbornej školy obchodu a služieb Michalovce na tému Sztárayovci v srdci Zemplína v priestoroch Zemplínskeho múzea v Michalovciach 25. apríla 2023. Foto: TASR Roman Hanc

Študenti boli zo študijného odboru manažment regionálneho cestovného ruchu a služby v cestovnom ruchu.

Michalovce 25. apríla (TASR) - Praktickú časť maturitnej skúšky v utorok v Zemplínskom múzeu v Michalovciach absolvovalo 18 študentov zo Strednej odbornej školy (SOŠ) obchodu a služieb. Myšlienkou bolo predstaviť produkt cestovného ruchu - Deň v múzeu nazvaný Sztárayovci v srdci Zemplína.

Študenti boli zo študijného odboru manažment regionálneho cestovného ruchu a služby v cestovnom ruchu. Ako informovalo múzeum, maturitnej komisii predstavili sprievodcovské služby, kde prezentovali informácie o rode Sztáray a samotnom kaštieli, súčasťou boli aj hrané scénky. V pivničných priestoroch odprezentovali gastroslužby a pripravené dobové jedlá a nápoje z čias aristokracie. Členov komisie sprevádzali po expozíciách múzea, ale aj zimnej záhrade, koniarni a historickom parku.

"S myšlienkou realizácie praktickej maturitnej skúšky prišli zástupcovia odbornej školy a Zemplínske múzeum v Michalovciach veľmi rado participovalo na príprave a realizácii tejto maturitnej skúšky," uviedla riaditeľka múzea Stanislava Rovňáková, ktorá bola súčasťou hodnotiacej komisie.