Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Žiaci ZŠ Ľ. Fullu napísali knihu poviedok o košickej Uličke remesiel

Foto: TASR/Svätopluk Písecký

Spracované poviedky sú plné napätia, lásky, boja dobra so zlom a zaujímavých ľudských osudov. Dopĺňajú ich fotografie Kornela Michaliča, ktoré zhotovil priamo v spomínanej Uličke remesiel.

Košice 22. decembra (TASR) - S históriou či zaujímavými príbehmi košickej Uličky remesiel sa môže zoznámiť verejnosť v období tohtoročných Vianoc prostredníctvom novej knihy poviedok. Jej autormi sú žiaci Základnej školy Ľudovíta Fullu v Košiciach.

Príbehy z uličky pokrstila v týchto dňoch spolu s jej autormi nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry. Jana Kopernická, manažérka tohto "knižného" projektu TASR informovala, že mladí autori zo spomínanej ZŠ spracovali jednotlivé poviedky na základe informácií a podnetov, ktoré získali v uplynulých mesiacoch počas stretnutí s košickými remeselníkmi.

"Mladí spisovatelia navštívili v priebehu pol roka remeselníkov pôsobiacich na Hrnčiarskej ulici. Pod vedením ich pani učiteľky a zostavovateľky zbierky Aleny Štrompovej a prevádzkovateľov dielní, spoznávali remeslá a ich históriu," vysvetlila Kopernická.

Ako dodala, spracované poviedky sú plné napätia, lásky, boja dobra so zlom a zaujímavých ľudských osudov. Dopĺňajú ich fotografie Kornela Michaliča, ktoré zhotovil priamo v spomínanej Uličke remesiel.