Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zranené dieťa po nehode v Čadci previezli do nemocnice v Martine

Ilustračné foto Foto: TASR

Po nehode previezli chodkyňu s deťmi aj vodiča auta na ošetrenie do nemocnice.

Čadca 6. októbra (TASR) – Zranené dieťa, ktoré spolu s matkou a ďalším súrodencom zrazil na chodníku v Čadci opitý vodič, previezli na ďalšie vyšetrenia do Univerzitnej nemocnice v Martine (UNM). Matku už z nemocnice prepustili. TASR o tom informoval riaditeľ Kysuckej nemocnice Martin Šenfeld.

"Dievčatko je hospitalizované na JIS oddelení kliniky deti a dorastu. Jeho stav je stabilizovaný, avšak vzhľadom na povahu zranení je nutný intenzívny lekársky dohľad," uviedla Zuzana Marčeková z oddelenia marketingovej komunikácie UNM. Riaditeľ nemocnice Dušan Krkoška verí, že ďalší priebeh liečby bude priaznivý.

Policajný vyšetrovateľ už obvinil 37-ročného vodiča zo stredajšej (5. 10.) nehody z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Po dopravnej nehode sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,86 miligramu na liter (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu," spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Ten je podľa Šenfelda momentálne hospitalizovaný v nemocnici pod dozorom polície.

Polícia žiada pre nehodu v Čadci, kde opitý vodič zrazil matku s deťmi, o pomoc


Žilinská krajská polícia žiada verejnosť o pomoc v súvislosti so stredajšou (5. 10.) nehodou v Čadci, kde opitý 37-ročný vodič zrazil na chodníku matku s dvomi deťmi. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Verejnosť môže polícii poskytnúť audiovizuálny záznam z kamery vo vozidle, na ktorom by mohol byť zaznamenaný priebeh dopravnej nehody či jazda pred ňou. Zaslať ho môže prostredníctvom súkromnej správy na stránke na sociálnej sieti Polícia SR - Žilinský kraj, na mailovú adresu orpzca@minv.sk či odovzdať osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.

"Ak disponujete v tejto súvislosti akýmikoľvek informáciami, môžete nás kontaktovať na bezplatnom telefónnom čísle 158," uviedla polícia.

Po nehode previezli chodkyňu s deťmi aj vodiča auta na ošetrenie do nemocnice. "Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,86 miligramu na liter (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu," spresnila policajná hovorkyňa. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody polícia vyšetruje.