Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Žiar nad Hronom hľadá nového nájomcu priestorov reštaurácie na MsÚ

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Priestory, ktoré aktuálne slúžia ako odberové miesto na bezplatné antigénové testovanie, chce radnica záujemcom ponúknuť verejnou súťažou.

Žiar nad Hronom 25. decembra (TASR) – Mesto Žiar nad Hronom hľadá nového prenajímateľa priestorov reštaurácie v budove Mestského úradu (MsÚ). Priestory, ktoré aktuálne slúžia ako odberové miesto na bezplatné antigénové testovanie, chce radnica záujemcom ponúknuť verejnou súťažou. TASR o tom informoval vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.

„Prenajímateľ, ktorý vyhral súťaž približne pred dvoma rokmi, reštauráciu zatvoril počas prvej jarnej vlny pandémie nového koronavírusu. Nájomný vzťah bol ukončený v lete,“ vysvetlil Baláž. Priestor ostal niekoľko mesiacov nevyužitý, mesto ho potom poskytlo Slovenskému Červenému krížu, ktorý tu zriadil odberové miesto na antigénové testovanie.

„Je to pre ľudí známy priestor v centre mesta, má vchody z oboch strán a samostatné toalety,“ opísal Baláž. Verí, že kým sa súťaž skončí a dôjde k podpísaniu zmluvy s novým prenajímateľom, priestor už nebude nutné využívať pre potreby testovania. „Dúfam, že už bude po pandémii,“ povedal Baláž.

Priestory bývalej radničnej reštaurácie, ktoré samospráva ponúka vo verejnej súťaži, majú celkovú výmeru 2619 štvorcových metrov. Minimálnu výšku nájomného za jeden rok samospráva stanovila na viac ako 11.700 eur. Lehota na predkladanie ponúk trvá do 28. januára 2021.