Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žiar nad Hronom kupuje ďalší elektromobil pre miestny úrad

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Elektromobil bude slúžiť ako referenčné vozidlo v súvislosti s výkonom činností zabezpečovaných samosprávou, uvádza mesto.

Žiar nad Hronom 3. septembra (TASR) - Mesto Žiar nad Hronom kupuje ďalší elektromobil. Predpokladaná hodnota elektromobilu, ktorý mesto obstaráva prostredníctvom elektronického systému Josephine, je 32.980 eur bez DPH.

Ako sa uvádza v súťažných podkladoch, má ísť o elektromobil s maximálnym výkonom 110 kilowattov a minimálnou kapacitou batérie 40 kilowatthodín. "Elektromobil bude slúžiť ako referenčné vozidlo v súvislosti s výkonom činností zabezpečovaných samosprávou," uvádza mesto.

"Na nákup elektromobilu sme dostali dotáciu vo výške 10.000 eur z Environmentálneho fondu, okrem toho máme na to vyčlenených ešte 22.000 eur z vlastného rozpočtu," priblížil vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Na ekologickom vozidle už v súčasnosti jazdia aj žiarski mestskí policajti. Aj toto vozidlo zakúpilo mesto pred časom vďaka dotácii vo výške 30.000 eur z Environmentálneho fondu. Mesto tiež vybudovalo nabíjaciu stanicu, ktorá je situovaná pred mestským úradom. "Týmto trendom chceme ísť aj do budúcna a naše referentské vozidlá postupne obmieňať za ekologickejšie autá," dodal Baláž.