Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žiar nad Hronom na zariadenie pre seniorov vyčlenil ďalších 120000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Mestskí poslanci schválili štvrtú zmenu rozpočtu mesta, ktorá spočíva v presune plánovaných investícií.

Žiar nad Hronom 14. septembra (TASR) – Žiar nad Hronom vyčlení na dokončenie výstavby mestského zariadenia pre seniorov ďalších 120.000 eur. Rovnakú sumu použije aj na údržbu administratívnej budovy a biskupského kaštieľa. Vyplýva to z návrhu zmeny rozpočtu, ktorý poslanci mesta schválili na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve.

Mestskí poslanci schválili štvrtú zmenu rozpočtu mesta, ktorá spočíva v presune plánovaných investícií. „Realizácia investičnej akcie súvisí s kolaudáciou rekonštruovanej budovy zariadenia pre seniorov,“ potvrdil pre TASR Martin Sebechlebský z odboru ekonomiky a financovania mesta Žiar nad Hronom. Pre domov dôchodcov mesto vyčlenilo 120.000 eur, rovnaká suma sa určila na údržbu nehnuteľností v správe mesta vrátane biskupského kaštieľa.

Koronakríza v roku 2020 spôsobila to, že mesto utlmilo väčšinu investičných projektov,“ vysvetlil Sebechlebský. Finančné prostriedky mesto ubralo rekonštrukcii plavárne, na ktorú pôvodne plánovalo minúť 1,2 milióna eur, druhú polovicu odobralo z plánovaných výdavkov na údržbu chodníkov a ciest.