Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Mestský úrad v Žiari nad Hronom bude do konca mesiaca zatvorený

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Samospráva týmto rozhodnutím reaguje na zákaz vychádzania, dôvodom je však aj blížiace sa plošné testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19.

Žiar nad Hronom 26. októbra (TASR) – Mestský úrad v Žiari nad Hronom je od pondelka do piatka 30. októbra zatvorený. Samospráva týmto rozhodnutím reaguje na zákaz vychádzania, dôvodom je však aj blížiace sa plošné testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19. Informácie pre TASR potvrdil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.

„V zákaze vychádzania nie je pre návštevu úradov stanovená žiadna výnimka,“ vysvetlil Baláž s tým, že mestský úrad počas tohto týždňa služby prvého kontaktu pre verejnosť neposkytuje. Dodal tiež, že väčšina zamestnancov mesta sa aktuálne podieľa na organizovaní plošného testovania.

Samospráva pre operáciu Spoločná zodpovednosť vyhradila 12 odberných miest, jedným z nich budú aj priestory mestského úradu. Mesto navyše pre každú lokalitu vyčlenilo malý riadiaci tím, zložený zo zamestnancov mesta, ktorý sa stará o prípravu a organizáciu odberného miesta. Mestský úrad sa podľa Baláža pre verejnosť otvorí vtedy, keď to povolí situácia a nariadenia vlády.