Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V žiarskej nemocnici je 28 pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Sieť nemocníc Svet zdravia pri očkovaní využíva špeciálne striekačky s minimálnym mŕtvym priestorom.

Žiar nad Hronom 18. januára (TASR) – V nemocnici v Žiari nad Hronom je aktuálne hospitalizovaných 28 pacientov s novým koronavírusom. Nemocnica po viac ako piatich stovkách dávok očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 dostala ďalšie vakcíny. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

„Do žiarskej nemocnice bolo dodaných ďalších 144 dávok vakcín. Nemocnica plánuje predbežne v utorok a v stredu zaočkovať ambulantných lekárov v regióne, zamestnancov domovov sociálnych služieb a ďalších zamestnancov nemocnice,“ potvrdila Fedáková. Na COVID oddelení s kapacitou 35 lôžok aktuálne leží 28 pacientov s koronavírusom, stav štyroch z nich si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Prvých zamestnancov žiarskej nemocnice zaočkovali 7. a 8. januára, nemocnica vtedy disponovala 100 dávkami vakcíny. Ďalších 420 dávok aplikovali v Žiari nad Hronom počas minulého týždňa. Sieť nemocníc Svet zdravia pri očkovaní využíva špeciálne striekačky s minimálnym mŕtvym priestorom. Z jednej ampulky je tak možné namiesto piatich aplikovať šesť vakcinačných dávok.