Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom je hospitalizovaných 11 pacientov s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemocnici v Žiari nad Hronom od minulého týždňa pomáhajú aj príslušníci Ozbrojených síl SR.

Žiar nad Hronom 16. októbra (TASR) – V žiarskej nemocnici Svet zdravia je aktuálne hospitalizovaných 11 pacientov s ochorením COVID-19. Zdravotnícke zariadenie do dnešného dňa eviduje aj 38 nakazených zamestnancov, 22 z nich je stále v domácej karanténe. TASR o tom informoval komunikačný manažér a hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

„Šestnásť zamestnancov sa už po karanténe vrátilo naspäť do práce,“ potvrdil s tým, že medzi personálom bolo vykonaných celkovo už viac ako 370 testov. Doposiaľ bolo v nemocnici hospitalizovaných 38 pacientov nakazených novým koronavírusom. „Pre pacientov s COVID-19 je vyčlenené jedno samostatné oddelenie so siedmimi izbami,“ spresnil hovorca.

Nemocnici v Žiari nad Hronom od minulého týždňa pomáhajú aj príslušníci Ozbrojených síl SR. Vojaci pôsobia pri vonkajšom triážnom pracovisku a pri mobilnom odberovom mieste. „Nemocnica robí maximum, aby napriek náročnej pandemickej situácii udržala poskytovanie zdravotnej starostlivosti bez obmedzení vo všetkých odboroch, a to vrátane plánovaných výkonov a prevencie,“ ubezpečil Kráľ.