Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom je na COVID oddelení voľná viac ako polovica lôžok

Na archívnej snímke z 23. apríla 2020 pacient s ochorením Covid-19 oddychuje na JISke v nemocnici v belgickom meste Liege. Foto: TASR/AP

Vo štvrtok 15. októbra bolo v domácej karanténe stále 22 zdravotníkov žiarskej nemocnice, aktuálne chýba už len 12 zamestnancov.

Žiar nad Hronom 23. októbra (TASR) – V žiarskej nemocnici Svet zdravia pre pozitívne testy na nový koronavírus stále chýbajú 12 zdravotníci, oproti minulému týždňu sa však situácia zlepšila. Klesol aj počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19, voľná je viac ako polovica vyhradených lôžok. O situácii TASR informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

Vo štvrtok 15. októbra bolo v domácej karanténe stále 22 zdravotníkov žiarskej nemocnice, aktuálne chýba už len 12 zamestnancov. „Žiarska nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť bez obmedzení,“ potvrdila Fedáková.

V nemocnici je aktuálne hospitalizovaných sedem pacientov na COVID pracovisku, z toho u piatich je potvrdené ochorenie COVID-19, ďalší dvaja pacienti sú suspektní,“ priblížila Fedáková s tým, že žiadny z pacientov nevyžaduje napojenie na pľúcnu ventiláciu. Pre pacientov s potvrdeným novým koronavírusom je vyhradené oddelenie so siedmimi izbami, jeho celková kapacita je 18 lôžok.