Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Regióny

V nemocnici v Žiari nad Hronom začali s plánovanou rekonštrukciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Po kompletnej rekonštrukcii tu vznikne osem dvojlôžkových a štyri jednolôžkové izby.

Žiar nad Hronom 11. júna (TASR) - V Nemocnici Agel Žiar nad Hronom začali s plánovanou rekonštrukciou. Ako prvé prejde obnovou oddelenie jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Hovorkyňa spoločnosti Agel Eva Peterová informovala, že cieľom je vybudovať moderné a bezpečné prostredie pre pacientov aj zamestnancov.

Peterová priblížila, že so stavebnými úpravami na oddelení jednodňovej zdravotnej starostlivosti začali v uplynulých dňoch. Po kompletnej rekonštrukcii tu vznikne osem dvojlôžkových a štyri jednolôžkové izby.

"Každá izba bude mať vlastné sociálne zariadenie a komfortné vybavenie. V prípravnej fáze obnovy je aj interná časť urgentného príjmu a recepcia. S prácami sa tu začne už čoskoro," podotkla hovorkyňa spoločnosti.

Peterová pripomenula, že v marci pribudlo v nemocnici celkom 107 kusov elektrických polohovateľných postelí s príslušenstvom. "Na komforte a bezpečnosti našich pacientov nám záleží, a preto rekonštrukcia, ktorej výsledkom bude komfortné prostredie s moderným medicínskym vybavením, je tou správnou investíciou," uviedla regionálna riaditeľka Nemocníc Agel Stred Ľudmila Veselá.