Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

V uliciach Žiaru nad Hronom začali s jarným čistením

Ilustračná snímka Foto: TASR - Michal Svítok

Technické služby sa už vďaka priaznivému počasiu pustili aj do opráv výtlkov, ktoré vznikajú najmä počas zimy ako dôsledok mrazov a snehu.

Žiar nad Hronom 27. februára (TASR) - V uliciach Žiaru nad Hronom začali zametacie vozidlá mestskej spoločnosti Technické služby s čistením ciest. Žiarska radnica zároveň informovala, že okrem zametania ciest a chodníkov od posypovej hmoty zo zimnej údržby sa začali aj jarné práce na verejnej zeleni.

"Ošetrujú a opilujú sa dreviny a upravujú trvalkové záhony, ktoré vznikli pred viac ako rokom v rámci projektu revitalizácie verejných priestranstiev," informovala samospráva.

Technické služby sa už vďaka priaznivému počasiu pustili aj do opráv výtlkov, ktoré vznikajú najmä počas zimy ako dôsledok mrazov a snehu. S ich opravou na viacerých uliciach začali podľa žiarskej samosprávy ešte v januári.

"Vo februári prišli na rad výtlky na uliciach Chrásteka, Hollého, Hviezdoslavova, M. R. Štefánika, Vansovej a Krížnej. Chodník okolo plota pri Základnej škole na Ulici Dr. Janského príde na rad začiatkom apríla," uviedla radnica.