Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Žiarska kapela koncertuje priamo pod oknami obyvateľov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu s novým koronavírusom, ktorá na Slovensku oklieštila aj kultúrne podujatia, sa rozhodli koncertovať priamo v uliciach mesta.

Žiar nad Hronom 2. apríla (TASR) - Žiarska kapela Janko Kulich & Kolegium sa rozhodla priniesť kultúru obyvateľom mesta priamo pod ich okná. Vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu s novým koronavírusom, ktorá na Slovensku oklieštila aj kultúrne podujatia, sa rozhodli koncertovať priamo v uliciach mesta.



"Koncerty realizujeme v skrátenej forme, v dĺžke približne 20 minút. Robíme ich niekoľko za deň, včera sme napríklad robili tri. Aj zajtra máme naplánované tri. Organizujeme ich priamo pred vchodom, pod oknami a balkónmi pre tých ľudí, ktorí nám napíšu cez náš facebook," priblížil netradičné koncerty pesničkár a zároveň dramaturg žiarskeho mestského kultúrneho centra Janko Kulich.

Ľudia, ktorí si koncerty "objednajú", sa potom postarajú aj o ich informovaní v okolí. Koncerty prebiehajú za bezpečnostných opatrení, hudobníci majú rúška a dodržiavajú potrebné rozostupy. "Takisto ľudí upozorňujeme, aby za nami nechodili. Koncerty teda prebiehajú bez toho, aby sme sa osobne stretli," poznamenal Kulich.

Netradičným koncertovaním chce kapela ľuďom v týchto dňoch urobiť radosť. Zdá sa, že myšlienka sa medzi Žiarčanmi ujala, kapela už má objednávky aj na budúci týždeň. "V pondelok ideme zahrať jednej starej pani, ktorá má narodeniny. Jej dcéra, ktorá je v Bratislave, sa k nej na narodeniny nedostane a tak jej ideme ako prekvapenie zahrať," prezradil Kulich a dodal, že koncerty robia bez nároku na honorár.