Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Žiar nad Hronom zrušil vianočné trhy, spolieha sa na gastroprevádzky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

Prevádzky by na svojich terasách mohli podávať aspoň typické vianočné občerstvenie.

Žiar nad Hronom 26. novembra (TASR) – Vianočné trhy na Námestí Matice slovenskej v Žiari nad Hronom tento rok pre pandémiu nového koronavírusu nebudú. Samospráva tradičné trhy nedokáže zorganizovať bez toho, aby porušila aktuálne protipandemické nariadenia. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Peter Antal.

Dlho sme hľadali spôsob, ako zorganizovať tradičné vianočné trhy. Bohužiaľ, aj po konzultáciách s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva, aj podľa usmernenia hlavného hygienika SR, nie je aktuálne možné zorganizovať toto podujatie tak, aby sme neporušili aktuálne protiepidemické nariadenia a opatrenia,“ vysvetlil primátor.

Samospráva verí, že vianočnú atmosféru budú obyvateľom mesta suplovať gastroprevádzky, ktoré by mohli na svojich terasách pri dodržaní hygienických nariadení podávať aspoň typické vianočné občerstvenie. Vianočný stromček na námestí chýbať nebude, mesto ho osadilo vo štvrtok, 5. decembra ho so svojím rozprávkovým sprievodom rozsvieti Mikuláš.

Konať sa v Žiari nad Hronom tento rok nebudú ani tradičné sprievodné vianočné programy, ako napríklad adventný koncert, či vianočný koncert žiakov základnej umeleckej školy. Zrušený bol aj silvestrovský program, o ohňostroji ešte mesto nerozhodlo.